Klaus Riskær tilbudt folketingskreds hos Kristendemokraterne

KANDIDATUR: Kristendemokraterne i København har tilbudt Klaus Riskær Pedersen at blive folketingskandidat for partiet. Men både landsformand og landsnæstformand afviser at bakke Klaus Riskær Pedersen op.

Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Lise-Lotte Skjoldan

Efter afvisninger fra både Konservative og Alternativet har Klaus Riskær Pedersen måske nu endelig fundet et parti, der vil lade sig repræsentere af den kontroversielle erhvervsmand.

Kristendemokraterne i København har nemlig taget kontakt til Klaus Riskær Pedersen og inviteret ham til at blive deres folketingskandidat i København.

Det skriver erhvervsmanden selv i en facebook-statusopdatering.

Og på de københavnske kristendemokraters egen facebook-side bliver det bekræftet, at Klaus Riskær Pedersen er blevet tilbudt at stille op for partiet.

"Jeg kan nu på vegne af Kristendemokraternes bestyrelse i Københavns storkreds meddele, at vi har besluttet os for at invitere Klaus Riskær Pedersen til at blive vores folketingskandidat," skriver Henrik Howardsen, som selv er folketingskandidat for Kristendemokraterne.

Landsledelsen siger nej tak
Men Klaus Riskær Pedersen møder dog ikke opbakning fra hele partiets. Både landformanden og landsnæstformanden i Kristendemokraterne vil nemlig ikke bakke op om, at Klaus Riskær Pedersen bliver folketingskandidat for partiet.

"Vi har ikke behov for en kendt person til at føre politik for Kristendemokraterne, og jeg er sikker på, at en opstilling af Klaus Riskær ville blive tolket sådan," siger Stig Grenov, landsformand for Kristendemokraterne, til tv2.dk.

Samtidig siger Kristendemokraternes næstformand også til tv2.dk, at han ikke bakker op. Dermed ser det sort ud for et folketingskandidatur til Klaus Riskær Pedersen, da en opstilling skal godkendes i partiets hovedbestyrelse, eller - hvis tiden bliver knap - i forretningsudvalget, hvor formand og næstformand udgør to ud af fire medlemmer.

KD i København: Vi vil give ham chancen
Henrik Howardsen giver i facebook-gruppen for Kristendemokraterne i København udtryk for, at den københavnske bestyrelse er opmærksom på, at deres udstrakte hånd til Klaus Riskær Pedersen vil rejse spørgsmål i medierne.

"Klaus er også kendt i offentligheden for forskellige op- og nedture igennem et meget aktivt liv. Han har et afklaret forhold til sin fortid, men er enige med os om at den ikke bør forhindre ham i at rejse panden, rette ryggen og være med til at bidrage med en politisk indsats til gavn for det danske samfund. Vi vil gerne give ham chancen," skriver Henrik Howardsen.

Kristendemokraterne nåede i 2013 op på de 20.260 underskrifter, der skal til for at kunne stille op i folketingsvalget. De er dermed det eneste andet parti ud over Alternativet, der er blevet opstillingsberettiget til Folketinget i denne valgperiode.

Ved folketingsvalget i 2005 opnåede Kristendemokraterne ikke de to procent af stemmerne, der skal til for at komme over spærregrænsen, og partiet røg dermed ud af Folketinget.

De var kortvarigt repræsenteret i Folketinget fra 2010 til 2011 af den frafaldne konservative Per Ørum Jørgensen, som siden har meldt sig ud af partiet igen. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00