Løkke: Jeg forstår forargelsen

BILAG: Lars Løkke Rasmussen (V) beklagede på sit pressemøde søndag, at han havde rejst for dyrt på sine rejser for GGGI.
Lars Løkke Rasmussen (V) erkendte på sit pressemøde søndag, at han havde rejst for dyrt på sine rejser for GGGI.
Lars Løkke Rasmussen (V) erkendte på sit pressemøde søndag, at han havde rejst for dyrt på sine rejser for GGGI.Foto: Liselotte Sabroe/ Scanpix
Anders Jerking

Det vækker en naturlig forargelse, og det forstår jeg godt.

Lars Løkke Rasmussen
Formand, Venstre

”Jeg har rejst for dyrt”. 

Sådan lød selverkendelsen fra Venstres leder, Lars Løkke Rasmussen, da han på et pressemøde søndag fremlagde bilag og kalender-oversigter for sine aktiviteter i forbindelse med arbejdet i den grønne organisation Global Green Growth Institute (GGGI).

Her har Lars Løkke Rasmussen i en lang række tilfælde fløjet på første klasse for et samlet beløb på 776.000 kroner. Dertil kommer udgifter til hoteller, forplejning og lokal transport. 

GGGI's rejseregler er nu lavet om, men det skulle være sket før, sagde Løkke på pressemødet:

"Jeg vil dybt beklage, at jeg ikke tidligere har taget det intiativ. Det skulle jeg have gjort efter den første tur på første klasse og ikke efter at have rejst på første klasse ni gange. Det ærgrer jeg mig over, og det beklager jeg," sagde han og fortsatte:

"Jeg kan godt prøve at undskylde det. Jeg kan undskylde det med, at jeg ikke aktivt har efterspurgt at rejse på den måde. Jeg kan undskylde mig med, at det er asiatisk kutyme. Jeg kan undskylde mig med, at det sådan set er rart at være veludhvilet, når man efter 14 timers rejse ankommer til Korea direkte til møde. Men det er en sølle undskyldning. Det vækker en naturlig forargelse, og det forstår jeg godt.”

I sidste uge sendte Løkke et brev til Venstres medlemmer, hvor han beklagede, at han ikke havde ændret reglerne før. På søndagens pressemøde gik Løkke et skridt videre og beklagede også, at selve rejserne var for dyre.

Løkke understregede dog, at han har overholdt reglerne og derfor ikke agter at betale penge tilbage til GGGI for de dyre rejser. Han agter også at fortsætte som formand for GGGI, indtil hans formandsperiode udløber til næste efterår.  

Betalte ikke for datters rejse 
På pressemødet oplyste Løkke desuden, at organisationens regler for diæter nu også er blevet ændret. Løkke vil desuden drøfte med GGGI, om organisationen skal lave regler for de bonuspoint, som Løkke har optjent på sine flyrejser.

”Vi har ikke nogen politik for bonuspoint,” sagde Løkke.

På pressemødet beklagede Løkke desuden, at GGGI ved en fejl har betalt for en flybillet til Lars Løkkes datter, som ledsagede ham på en rejse fra USA over Rio til Danmark.

”Den oprindelige intention var, at jeg selv skulle betale for den billet. Der er sket en misforståelse, som jeg har bedt om at få rettet,” sagde Løkke.

GGGI modtager årligt 30 millioner kroner af de danske bistandsmidler.  

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Løkke Rasmussen

Udenrigsminister, MF (M), politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

0:000:00