Ny klummeskribent på Altinget: Biskop Peter Skov-Jakobsen

Den tidligere sømands- og orlogspræst og nuværende biskop i København skal skrive søndags-klumme.

<b>SØSTÆRK:</b>&nbsp;Peter Skov-Jakobsen har periodevist været udsendt som&nbsp;orlogspræst i forbindelse med Søværnets operationer.
SØSTÆRK: Peter Skov-Jakobsen har periodevist været udsendt som orlogspræst i forbindelse med Søværnets operationer.Foto: Sille Arendt
Søren Kristiansen Jacobsen Damm

Peter Skov-Jakobsen (f. 1959, cand.theol.) blev valgt som biskop i Københavns Stift i 2009.

Skov-Jakobsen er biskop for Sømandskirkerne og Europakirkerne, formand for Rådet for Folkekirkens Nødhjælp og sidder i Folkekirkens Mellemkirkelige Råd.

I årene 2001-2002 og 2008-2009 var Peter Skov-Jakobsen periodevist udsendt som orlogspræst i forbindelse med Søværnets operationer i henholdsvis Middelhavet og Adénbugten i det Sydarabiske Hav. 

Han var frem til 2009 sogne- og orlogspræst i Holmens Kirke og opholdt sig inden da ni år i Hull i England, hvor han studerede ved University of Hull og var assistent, og siden præst, ved Sømandskirken.

Kristendom og folkekirkens tilstedeværelse i Københavns Stift er Peter Skov-Jakobsens omdrejningspunkt, herunder spørgsmålet om, hvad tro vil sige, og hvilken rolle tro og religion spiller kulturelt, socialt og politisk. 

Skov-Jakobsen er desuden optaget af samfundsforhold, litteratur og europæisk historie, ligesom dialog med andre religioner og folkekirkens rolle i internationale sammenhænge er et særligt interesseområde.

På Altinget glæder vi os til hans klummer, der fremover vil komme hver fjerde søndag.

Yderligere information om Københavns biskop.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Peter Skov-Jakobsen

Biskop, Københavns Stift, rådsformand, Folkekirkens Nødhjælp, formand, Grænseforeningen
cand.theol. (Københavns Uni. 1993), MA (University of Hull 1992)

0:000:00