Støjberg: Integrationsydelse skal gælde flere

STRAMNING: Integrationsminister Inger Støjberg vil udvide integrationsydelsen til også at omfatte udlændinge, der allerede er i Danmark.

Integrationsydelsen var en af Inger Støjbergs første tiltag som integrationsminister.
Integrationsydelsen var en af Inger Støjbergs første tiltag som integrationsminister.Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Kasper Kaasgaard

Integrationsydelsen var en af V-regeringens første gerninger. Nu vil integrationsminister Inger Støjberg (V) brede den ud til også at gælde for en gruppe mennesker, der allerede er kommet til Danmark. Det skriver Jyllands-Posten.

Det oprindelige formål med ydelsen var, at det skulle være mindre attraktivt for flygtninge at søge mod Danmark.

Men ministeren vil altså også bruge ydelsen til andre formål.

”Jeg mener, at det er helt ret og rimeligt, at man skal have været i Danmark i en længere periode, før man har ret til at modtage de samme ydelser som mennesker, der har opholdt sig et helt liv i Danmark og bidraget til samfundet,” siger Inger Støjberg til Jyllands-Posten.

Hun lægger op til, at personer, der har været i Danmark i mindre end syv ud af de seneste otte år, fremover ikke skal have adgang til kontanthjælp, men i stedet integrationsydelsen, hvis de har brug for offentlig forsørgelse.

Integrationsydelsen ligger på SU-niveau. Herudover har man mulighed for et tillæg på 1.500 kroner om måneden i sprogbonus, hvis man består Danskprøve 2.

Det har fra start været meningen, at ydelsen på et tidspunkt skulle komme til at gælde mennesker, der allerede er i Danmark.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00