Om  
Mads Jakobsen

Struers borgmester sygemeldes med stress

Venstres Mads Jakobsen er blevet sygemeldt med stress. Afløseren i Struer findes ved et ekstraordinært byrådsmøde torsdag 17. august. 

Struers borgmester, Mads Jakobsen (V), er blevet sygemeldt med stress på ubestemt tid. 
Struers borgmester, Mads Jakobsen (V), er blevet sygemeldt med stress på ubestemt tid. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Sebastian Vidkjær Stone

Struers borgmester, Mads Jakobsen (V), er blevet sygemeldt med stress på ubestemt tid. 

Det oplyser kommunen i en kortfattet pressemeddelelse

Her skriver kommunen, at byrådet træder sammen torsdag 17. august til et ekstraordinært møde. På dagsordenen vil valget af en fungerende kommunalbestyrelsesformand, der kan varetage den sygemeldte borgmesters forpligtelser, stå øverst. 

Ifølge TV Midtvest besluttede Venstres byrådsgruppe på et møde mandag aften at indstille gruppeformand Marianne Bredal til posten. 

Borgmesterens sygemelding vækker ærgerlige følelser hos Marianne Bredal, der udtaler til TV Midtvest, at hun er ked af det på borgmesterens vegne og kalder det samtidig "en alvorlig situation". 

"Det er mit indtryk, at han har truffet beslutningen i tide. Der har ikke været klokkeklare signaler, kun når man kigger tilbage i bagklogskabens lys," lyder det fra venstre lokalpolitikeren.

Det er Mads Jakobsens anden periode med borgmesterkæden i Struer hængt om halsen. Han var borgmester i perioden fra 2013 til 2017. Efter kommunalvalget i 2021 vendte han tilbage til borgmesterstolen i den vestjyske kommune. 

Mads Jakobsen, der er 59 år, bestrider foruden sit borgmesterhverv også formandsposter for Struer Forsyning samt Dansk Affaldsforening. 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mads Jakobsen

Landbruget (Asmildkloster Landbrugsskole 1988)

0:000:00