Debat

Welfare Tech: Start eksporten hjemmefra

DEBAT: Velfærdsteknologiske virksomheders mulighed for vækst og eksport starter herhjemme, skriver Christian Graversen, direktør i Welfare Tech.

Foto: Colourbox
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Christian Graversen
Direktør i Welfare Tech

Eksporten af velfærdsteknologi har endnu ikke levet op til ambitionerne, men det har den indenlandske omsætning heller ikke.

Næsten alle af de anslået 800 velfærdsteknologi-virksomheder i Danmark er mindre virksomheder med lokalt salg. De har også beskeden økonomi og personale. Vejen til vækst er at søge et større marked uden for Danmark.

Jeg er meget enig med Dennis Søndergaards ambition om at gøre Norden til et sammenhængende hjemmemarked. Et første skridt til det kan være at skabe en fælles portal for Norden i stil med opiguide.dk der giver en fælles national indgang til offentlig-privat samarbejde i Danmark. Dette fælles overblik gør det lettere at finde samarbejdspartnere og forberede samarbejdet, så der ikke opstår forstyrrende misforståelser.

Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected]

Vi har gode offentlig-private initiativer for at styrke virksomhedernes muligheder for at blive synlige i internationalt perspektiv og møde udenlandske samarbejdspartnere og kunder. Det er en vej, vi skal fortsætte ad, fordi det gør det muligt at starte eksport billigt og tidseffektivt – for eksempel ved at etablere en virksomhedsprofil på healthcaredenmark.dk. Det giver for eksempel mulighed for at møde udenlandske beslutningstagere, der kommer til Danmark for at blive inspireret.

Grib mulighederne herhjemme 
Der er også mulighed for at møde udenlandske kunder ved internationale messer som Health & Rehab i København eller den kommende WHINN - Week of Health and INNovation den 4.-7. oktober i Odense. Ved sidste års WHINN Matchmaking mødte virksomheder som Infocura og OpenTeleHealth nye partnere og kundeemner.  

Vi kan gøre meget i fællesskab, men det er op til den enkelte virksomhedsleder at gribe mulighederne, skriver Christian Graversen, direktør i Welfare Tech. 

Christian Graversen
Direktør i Welfare Tech

Infocura gik sammen med en skotsk partner og vandt allerede tre måneder efter første møde under matchmaking et EU-udbud med fokus på at lede et udviklingsarbejde af europæiske retningslinjer for vurdering af pålideligheden af mobile sundheds-apps. OpenTeleHealth er nu på vej ind på det kinesiske marked, hvilket er en direkte følge af kontakter, der blev skabt til matchmaking i Danmark.

Vi kan gøre meget i fællesskab, men det er op til den enkelte virksomhedsleder at gribe mulighederne, og det er der heldigvis mange, der er gode til. Grib mulighederne herhjemme for at få en billig og tidseffektiv start - og søg vejen til vækst i udlandet.



 



Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Christian Graversen

Country Manager Digital, Siemens Healthineers
cand.merc. (CBS 2004)

0:000:00