Det drypper ind i DR Byen

BYGGESJUSK: Budgetoverskridelser og byggesjusk. Problemerne er haglet ned over DR Byen, og nu er den gal igen. Nyhedsrummet er for tiden fuld af hvide plastikspande, der opfanger dryp fra tagene.
Tyson W. Lyall
Fakta
DR Byen i Ørestaden kostede samlet set 4,7 milliarder kroner, og er dermed blevet næsten 60 procent dyrere end forudset i 1999.
Uheldene regner ned over DR's 4.7 milliarder dyre byggeri, der lige for tiden kæmper med utætheder i tagene. For de ansatte i DR Byen kommer plagerne oven i en række andre gener som træk og kulde, der stadig hærger de ansatte, to år efter at den nye medieby stod færdig, fortæller DR's interne nyhedsbrev, DRåben.

Må leve med plastikspande
DR har måttet tage traditionelle metoder i brug, og har derfor opstillet hvide plastikspande til at opfange dryppene fra tagene. Når der er TV-avis, bliver spandene fjernet. Drift- og vedligeholdelseschef Henrik Johannesson, forklarer til DRåben, at det hårde danske vintervejr er årsagen til problemerne.

"Det er svært at finde ud af, hvor det fyger ind, og hvor det drypper fra, fordi vindretningen og den afledte turbulens ikke er ens fra dag til dag og dermed meget svært at finde frem til. Det er derfor en længere proces at finde ud af, hvor det drypper."

Forfulgt af uheld
Det er langtfra første gang, at DR oplever problemer med det moderne hovedkvarter. Tidligere revnede glasset i en række vinduer i facaden på grund af sætningsskader i den 32.000 kvadratmeter store bygning. Der har også været problemer med flere hundrede kvadratmeter bobledæk, der bøjede op til 10 centimeter og fik lofter til at revne.

En dyr ekstraregning
En rapport fra Rambøll konkluderede for halvandet år siden, at nyhedshusets imponerende glasarealer på facade og tag er alt for store i forhold til bygningens køle- og varmesystemer. Og at fejlkonstruktionen koster 45 millioner kroner ekstra at udbedre.

0:000:00