Læs brevet: Byggebranchen har mistet tålmodigheden med Pernille Rosenkrantz-Theil

16 organisationer i byggebranchen skriver brev til social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) i frustration over nøl med nye klimakrav.

Byggebranchen har længe presset på for en klar udmelding om nye klimakrav til byggeriet, men nu rækker tålmodigheden ikke længere, hedder det i et brev fra 16 frustrerede organisationer i branchen til social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).
Byggebranchen har længe presset på for en klar udmelding om nye klimakrav til byggeriet, men nu rækker tålmodigheden ikke længere, hedder det i et brev fra 16 frustrerede organisationer i branchen til social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
Dorte Ipsen Boddum

Byggebranchen har længe presset på for at få en klar udmelding om nye danske klimakrav i det såkaldte bygningsreglement og dermed nye grænseværdier for CO2-udledning.

Fra årsskiftet skal det eksisterende CO2-loft for nybyggeri, der blev indført i 2023, sænkes. Det aftalte partierne bag Strategien for Bæredygtigt Byggeri i 2021.

Partierne aftalte også dengang, at der ”ultimo 2023” skulle indledes forhandlinger om det nye loft, men indtil videre har partierne kun haft indledende forhandlinger

0:000:00