Energimærke bliver lovkrav i boligannoncer

ENERGIMÆRKNING: Energislugende huse vil for fremtiden blive udstillet i ejendomsmæglernes salgsannoncer. Det skal påvirke huspriserne og få boligejerne til at energirenovere mere.
Jørgen Skadhede

Det vil skabe mere synlighed om energimærket, og der bliver langt større fokus på at gennemføre rentable energibesparelser i private boliger.

Lars Christian Lilleholt (V)
Energiordfører
Fra 1. juli 2010 kommer ejendomsmæglernes boligannoncer til at se anderledes ud. De vil få tilføjet en kolonne, der angiver boligens energistandard i form af et energimærke på en skala fra A til G.

Forslaget er fremsat af klima- og energiminister Lykke Friis (V) og var i 1. behandling i Folketinget tirsdag. Det skal imødegå den voldsomme kritik af energimærkningsordningen, som kun er blevet brugt ved ganske få hushandler, selvom det har været et lovkrav.

Med kravet om, at energimærket skal fremgå i ejendomsmæglernes boligannoncer, er det kun folk, der sælger boligen privat, som kan undslå sig at få udarbejdet et energimærke hos en godkendt konsulent.

Samtidig arbejder Energistyrelsen på at gøre energimærket mere brugervenligt, så boligejerne får mere konkrete forslag til rentable energiforbedringer med i prisen på cirka 4.000-5.000 kroner, som det koster at få udarbejdet et energimærke til et almindeligt parcelhus.

0:000:00