K bag krav om energivenlig vækstpakke

VÆKSTPAKKE: Regeringen pusler i disse dage med en ny vækstpakke. Klima- og miljøorganisationer og venstrefløjen kræver, at den får målrettede energivenlige tiltag – men også regeringspartiet Konservative bakker op om kravet.
Flere og flere ønsker, at en eventuel ny vækstpakke fra regeringen skal være særligt målrettet energi- og klimavenlige tiltag.
Flere og flere ønsker, at en eventuel ny vækstpakke fra regeringen skal være særligt målrettet energi- og klimavenlige tiltag.Foto: Colourbox.dk
Niels Th. Dahl

Det kunne for det første være rigtig dejligt, hvis vi fik en vækstpakke, der indeholdt et CO2-besparende fradrag. Men derudover er der jo også den del, der hedder offentlige investeringer. Der er det helt oplagt at sørge for, at elektrificeringen af jernbanenettet bliver lavet færdig.

Jørgen Lundsgaard (K)
Energiordfører

En eventuel ny vækstpakke fra regeringen må og skal være grøn, energibesparende og klimavenlig.

Den håndfaste opfordring kommer i dag samstemmende over for Altinget | Energi & Klima fra både grønne organisationer, byggeriet, venstrefløjen i Folketinget - og nu også fra regeringspartiet Konservative.

En vækstpakke, der målrettes energibesparelser og andre klimavenlige tiltag, vil nemlig både kunne skabe jobs her og nu, frigøre økonomiske ressourcer på lang sigt, og være med til at opfylde Danmarks klima- og energiforpligtelser, lyder argumentet:

0:000:00