Fødevareminister afviser, at landdistrikter svigtes

SAMRÅD: Fødevareminister Mette Gjerskov (S) lover, at der stadig skal være arbejdspladser i landdistrikterne. Oppositionen er dog bekymrede over konsekvenserne for landdistrikterne af en række af regeringens tiltag.

Der skal skabes vækst og arbejdspladser i landbruget og landdistrikterne gennem en økonomisk bæredygtig, grøn omstilling af erhvervet. Det sagde fødevareminister Mette Gjerskov (S) ved et samråd i Folketingets udvalg for landdistrikter og øer tirsdag.

Udvalget for landdistrikter og øer havde kaldt fødevareministeren i samråd, for at hun kunne redegøre for, hvilke initiativer hun vil tage i det kommende folketingsår, der vedrører vilkårene for og udviklingen i landdistrikterne.

Gjerkov fortalte, at regeringen på længere sigt vil nedsætte en natur- og landbrugskommission, der skal udvikle forslag til løsninger på landbrugets strukturelle, økonomiske og miljømæssige udfordringer. Det bliver bl.a. kommissionens arbejde at se på, hvordan landbrugets store gældsposter kan afvikles, samtidig med at der sikres en fortsat strukturudvikling, så landbrugets konkurrenceposition styrkes.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00