Kommuner frygter dyre og langsomme byggesager

BYGGESAG: Kommunerne angriber Folketinget for at ville haste en ny byggesagsmodel igennem og dermed risikere at gøre byggesager dyrere, dårligere og langsommere. Målet er det modsatte, forsikrer ministeren.

Ny lovgivning skal give certificerede private virksomheder lov til at tage sig af de mere tekniske dele af byggesager. Det møder modstand fra kommunerne, der selv løser hele opgaven i dag. <br>
Ny lovgivning skal give certificerede private virksomheder lov til at tage sig af de mere tekniske dele af byggesager. Det møder modstand fra kommunerne, der selv løser hele opgaven i dag.
Foto: Colourbox
Mads Bang

Vi er bekymrede for, om man har lavet undersøgelser af konsekvenserne af et nyt system. Vi har jo et velfungerende system i dag.

Jørn Pedersen (V)
Borgmester, Kolding, Formand for KL's teknik og miljøudvalg

Det er ikke uden risiko, når Folketinget vil pille ved den kommunale byggesagsbehandling. Sådan lyder det advarende fra kommunernes organisation, KL, i et brev til medlemmerne i Folketingets Transport- og Bygningsudvalg.

Baggrunden er et af regeringens mange vækstforslag, der for tiden er på vej igennem lovmøllen. Lovforslaget rummer flere ændringer af tekniske krav ved byggeri, men kommunernes bekymring handler om en certificeringsordning, som skal give private rådgivere og entreprenører mulighed for at udføre dele af byggesagsbehandlingen, når de er certificeret til det.

"Det kan betyde længere, dyrere og dårligere byggesagsbehandling," siger Jørn Pedersen (V), der er borgmester i Kolding og formand for KL's teknik- og miljøudvalg. Han mener, at Folketinget og regeringen har været for hurtigt ude.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00