Ny temadebat: Hvordan får vi gavn af sammenlægningen af Indenrigs- og Boligministeriet?

Politikere og interessenter debatterer i den kommende tid, at regeringen har valgt at oprette Indenrigs- og Boligministeriet. 

Kaare Dybvad (S) ser langt hen ad vejen sin rolle som ny indenrigs- og boligminister som koordinerende i forhold til den store decentraliseringsdagsorden.
Kaare Dybvad (S) ser langt hen ad vejen sin rolle som ny indenrigs- og boligminister som koordinerende i forhold til den store decentraliseringsdagsorden.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Rasmus Straka Skjødt

Statsminister Mette Frederiksen (S) har oprettet Indenrigs- og Boligministeriet for at "styrke og videreudvikle regeringens arbejde for et sammenhængende Danmark".

Indenrigsområdet, planområdet og sager vedrørende regional- og landdistrikterne, som enten hørte under Socialministeriet eller Erhvervsministeriet, rykker over til det nye ministerium, som indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) skal lede.

Men mange tiltag, som skal til for at decentralisere, ligger inden for ressortområderne for uddannelse, erhverv, beskæftigelse og transport.

0:000:00