Ny temadebat: Hvordan skal Danmark løfte EU's planer om klimaneutrale bygninger?

Europa-Parlamentet og Ministerrådet er blevet enige om et revideret bygningsdirektiv. Med aftalen skal alle bygninger være klimaneutrale senest i 2050. I de kommende uger giver en række aktører deres på, hvordan Danmark skal implementere de nye regler.

Bygningsdirektivet er en dele af EU-Kommissionens Fit for 55-pakke, der sigter mod at reducere udledningen af drivhusgasser.
Bygningsdirektivet er en dele af EU-Kommissionens Fit for 55-pakke, der sigter mod at reducere udledningen af drivhusgasser.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Sophie Bavnhøj

Byggeriet er en af de helt store CO2-udledere og står for knap en tredjedel af EU’s samlede energiforbrug. Men senest i 2050 skal alle bygninger være klimaneutrale.

Det aftalte Europa-Parlamentet og Ministerrådet kort inden årsskiftet, da parterne blev enige om et revideret bygningsdirektiv.

Aftalen kræver blandt andet, at fossil opvarmning af bygninger udfases. Aftalen er en del af Kommissionens Fit for 55-pakke, der sigter mod at reducere udledningen af drivhusgasser. 

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00