Om  
Elsebeth Krogh

Elsebeth Krogh siger farvel til CKU

Center for Kultur og Udvikling (CKU), der bliver lukket ved udgangen af 2016, skal sige farvel til direktør, Elsebeth Krogh. Hun skal fra 1. juni stå i spidsen for menneskerettighedsorganisationen IWGIA.

Sara Ridder

CKU’s direktør Elsebeth Krogh skal fra 1. juni stå i spidsen for menneskerettighedsorganisationen International Work Group for Indigenous Affairs (IWGIA) og tager dermed afsked med Center for Kultur og Udvikling (CKU).

CKU, der har eksisteret siden 1998, har i samarbejde med lokale partnere arbejdet med antiradikalisering, traumebearbejdelse, jobskabelse og styrkelse af lokalt tilhørsforhold gennem kunstneriske udtryk. Men regeringen har valgt med finansloven for 2016 at lukke CKU ved udgangen af 2016.

Elsebeth Krogh har været på direktørposten i fire år og har været hovedkraft bag Danmarks strategi for kultur og udvikling "Retten til kunst og kultur" fra 2013. Strategien blev under Elsebeth Kroghs ledelse omsat til programmer i 11 danske samarbejdslande i Afrika, Asien og Mellemøsten.

”Jeg er stolt over, at CKU med Elsebeth Krogh i spidsen har sat markante fodaftryk på verdenskortet. Elsebeth Krogh efterlader en stor arv, der på trods af lukningen af CKU fortsat vil præge forholdet mellem Danmark og en lang række samarbejdslande positivt,” udtaler bestyrelsesformand for CKU, Lars Bonderup Bjørn i en pressemeddelelse fra CKU.

Elsebeth Krogh glæder sig over, at CKU's arbejde vil fortsætte også efter lukningen af centeret:

”Det er ikke let at forlade CKU. Men det glæder mig, at danske ambassader og repræsentationer i en række lande i Afrika, Asien og Mellemøsten fortsætter de programmer, som CKU har sat i søen. Og jeg glæder mig over, at danskerne i hele 2016 har mulighed for at opleve kunst fra Afrika, Asien og Mellemøsten under Images 16,” siger hun i pressemeddelelsen.  

Christina Papsø Weber, leder af Images, bliver med Elsebeth Kroghs afgang konstitueret direktør for CKU.

CKU holder afskedsreception i forbindelse med afgangen 30. maj. Læs mere her.  

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Elsebeth Krogh

Afdelingsleder, Institut for Menneskerettigheder. fhv. direktør, IWGIA, fhv. direktør, Center for Kultur og Udvikling
cand.scient. i kulturgeografi og dansk (Københavns Uni. 1981), Executive Master of Business Administration (SIMI 2000)

0:000:00