Debat

Kristendemokraterne: V og S glemmer civilsamfundet

DEBAT: V helliger sig til et velsmurt marked og S en stor stat, mens danskerne har det skidt. Begge partier og formænd glemmer civilsamfundet, som giver det gode liv, skriver næstformand hos Kristendemokraterne.

Danskerne lever i et rigt land, men lever ikke det gode liv. Mennesker bliver i dag reduceret til møtrikker i maskinen, mens politikere glemmer, at det er i hjemmet og i civilsamfundet, at vi finder det gode liv, mener Kristendemokraterne.
Danskerne lever i et rigt land, men lever ikke det gode liv. Mennesker bliver i dag reduceret til møtrikker i maskinen, mens politikere glemmer, at det er i hjemmet og i civilsamfundet, at vi finder det gode liv, mener Kristendemokraterne.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Christoffer Miguel Frendesen
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Isabella Arendt
Næstformand, Kristendemokraterne

Vi lever i et rigt land, som har det godt for tiden og tjener gode penge. Men vi lever ikke gode liv. Vi er stressede og har skabt et samfund, hvor menneskers værdi bliver mindre, og vi i stigende grad reduceres til møtrikker i et stort marked eller en stor stat.

Isabella Arendt
Næstformand, Kristendemokraterne

Det går godt i Danmark, siger Lars Løkke Rasmussen på Venstres landsmøde. Mette Frederiksen vil kæmpe for det Danmark, vi kender.

Begge vil kæmpe for vækst og velfærd. Både vækst og velfærd er udemærket, men hvis ikke vi kan omsætte pengene i det private og offentlige til det gode liv, hvad er så pointen?

Danskerne har det skidt
Danmark har det godt, men danskerne har det skidt. Vi har højkonjunktur og lav arbejdsløshed, men alligevel er der en stigende utryghed på arbejdsmarkedet, og 17 procent af danskerne har været sygemeldt med stress.

Fakta
Deltag i debatten!
Skriv til [email protected]

Vi skal have fokus tilbage på civilsamfundet, hvis vi skal finde mening med tilværelsen og forstå, hvordan vores velstand og velfærd omsættes til gode liv.

Isabella Arendt
Næstformand, Kristendemokraterne

Vi har høje faglige resultater i skolerne - og et stigende antal elever, som er stressede eller lider af angst. Vi har mange unge i uddannelse - og op mod hver femte unge kvinde lider af dårlig mental sundhed.

Mennesker reduceres til møtrikker
Tallene taler sit tydelige sprog - vi lever i et rigt land, som har det godt for tiden og tjener gode penge. Men vi lever ikke gode liv.

Vi er stressede og har skabt et samfund, hvor menneskers værdi bliver mindre, og vi i stigende grad reduceres til møtrikker i et stort marked eller en stor stat.

Det gode liv er ikke dyrere end det dårlige. Men det kræver, at vi bruger pengene på det, som faktisk betyder noget.

Frem for at bruge penge på en dyr skolereform burde vi give skolerne frihed til at bestemme over skoledagen selv.

I stedet for at vurdere eleverne på deres karakterer alene skal vi lære dem, at de har værdi og potentiale for dem, de er. Vores børn skal blive til nogen - ikke kun til noget.

Frem for at arbejde en time - eller 12 minutter - mere, så skal vi have frihed til at prioritere vores venner, familie og fritid. Det er i hjemmet og i civilsamfundet, at vi finder det gode liv.

Civilsamfundet taber på bekostning af stat og marked
Desværre er civilsamfundet blevet glemt. Både Lars Løkke og Mette Frederiksen har glemt, at det er derhjemme, vi skaber værdi og indhold i vores liv. Mette Frederiksen drømmer om en stor stat og Lars Løkke om et velsmurt marked.

Stat og marked er godt for os som mennesker, men må aldrig blive vigtigere end os som mennesker.

Det gode liv er et liv i balance. Balancen og energien får vi i det nære, mens vi giver energi på vores arbejde og til vores samfund. Vi skal have fokus tilbage på civilsamfundet, hvis vi skal finde mening med tilværelsen og forstå, hvordan vores velstand og velfærd omsættes til gode liv.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Isabella Arendt

Senior public affairs-rådgiver, Landbrug og Fødevarer, familiepolitisk rådgiver, Tænketanken Prospekt, fhv. partiformand (KD)
BA i statskundskab (Københavns Uni. 2017)

0:000:00