Temadebat: Udøver det danske civilsamfund selvcensur?

Betaler civilsamfundet en pris for at kritisere aktører, der har penge og magt? Eller bør organisationer være mindre bange for at blande sig i den offentlige debat? Det sætter Altinget til debat.  

Er det en god ide at udøve selvcensur i den offentlige debat, når man er afhængig af indflydelse og midler fra offentlige og private aktører? En række aktører debatterer dette spørgsmål på Altinget Civilsamfund de kommende uger. 
Er det en god ide at udøve selvcensur i den offentlige debat, når man er afhængig af indflydelse og midler fra offentlige og private aktører? En række aktører debatterer dette spørgsmål på Altinget Civilsamfund de kommende uger. Foto: Gennem Folkemødets gade er denne skaber denne demonstration opmærksomhed for en grundfinsiering af det frivillige arbejde.
Katja Gregers Brock

Er det uklogt som organisation at erklære sig uenig med en konkret politiker eller gå til kamp mod en ført politik? Og er det bedst ikke at kritisere fondene for deres prioriteringer?

Civilsamfundsorganisationer kan ofte stå i et dilemma, hvor de på den ene side ønsker at agere samfundets vagthund, men samtidig risikerer at save den gren over, de selv sidder på.

For spørgsmålet er, om ngo’er reelt risikerer at blive forbigået næste gang, der bliver delt penge ud, hvis de stikker næsen for langt frem i den offentlige debat. Og om organisationer, der er for kritiske, ikke bliver fremhævet som det gode eksempel eller inviteret med i vigtige fora.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00