Nordea-fonden remixer sidste års fonds-hit: Giver 50 millioner til projekter i små bysamfund

67,9 millioner kroner gik sidste år ud til projekter i små lokalsamfund. Nu sætter Nordea-fonden en ny pulje på 50 millioner kroner af. Men denne gang skal ansøgerne også tænke det grønne og det bæredygtige ind i projekterne. 

Fantasien kan få frit løb, når bare natur og fællesskab tænkes med i ansøgningerne til Nordea-fondens nye pulje. 
Fantasien kan få frit løb, når bare natur og fællesskab tænkes med i ansøgningerne til Nordea-fondens nye pulje. Foto: Mathias Svold/Ritzau Scanpix
Carsten Terp Beck-Nilsson

Shelters, legepladser, multibaner, delebaser. Fantasien kan få frit spil i ansøgningerne til en ny pulje på 50 millioner kroner fra Nordea-fonden, hvis man vel at mærke husker at give ideudviklingen en grøn farvetone.

Det bæredygtige får nemlig en særlig placering, når Nordea-fonden gentager sidste års succes med at uddele millioner af kroner til projekter i små bysamfund.

”Vi oplevede en meget stor efterspørgsel i 2020, så nu gentager vi den samme pulje i forlængelse af coronapandemien. Men vi giver den et lille tvist ved at tone puljen mod bæredygtighed og verdensmålene, så vi understøtter det grønne, det mangfoldige og fællesskaberne,” siger uddelingschef i Nordea-fonden Christine Paludan-Müller.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00