Svensk minister udelukker ikke dansk løsning for bankkonti til foreninger

Svenske foreninger finder det i stigende grad vanskeligt at åbne bankkonti. Mens det danske Finanstilsyn allerede har udsendt en vejledning for at afklare reglerne, vil Sveriges finansminister nu se nærmere på arbejdsgangene ved landets tilsvarende tilsyn.

<div>Sveriges finansmarkedsminister, Niklas Wykman (M), var blandt ​​talerne, da brancheorganisationen Giva Sverige arrangerede konferencen&nbsp;Civilsamhällets finansforum.<br></div>
Sveriges finansmarkedsminister, Niklas Wykman (M), var blandt ​​talerne, da brancheorganisationen Giva Sverige arrangerede konferencen Civilsamhällets finansforum.
Foto: Emilia Velin Pastén/Giva Sverige
Anders Gustafsson

Hvidvasklovgivning volder også svenske foreninger vanskeligheder, når de skal åbne og have bankkonto. 

De svenske organisationer Giva Sverige og Nationellt organ för dialog med civilsamhället (Nod) bemærkede tidligere i år, at civilsamfundet i Sverige fortsat oplever vanskeligheder på området. 

Og mens Finanstilsynet i Danmark, som i Sverige hedder Finansinspektionen, har udstedt en vejledning for at lette processen med at åbne bankkonti og reducere tvetydighed, så bankerne ikke føler, at de skal tage højde for at undgå fejl, findes der ikke noget svensk sidestykke.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00