V-ordfører efter Gates-fondens besøg i Danmark: Det får betydning for fremtidige prioriteter

To gange indenfor en måned har Gates Foundations øverste chefer været i Danmark for at mødes med centrale samarbejdspartnere og politikere indenfor de områder, fonden arbejder med. V-ordfører åbner døren for den amerikanske fonds indflydelse på kommende udviklingspolitisk strategi. 

Foto: AP Photo/Jerome Delay
Mikala Satiya Rørbech

Står det til Venstres udenrigs- og udviklingsordfører Michael Aastrup Jensen, skal muligheden for at indgå samarbejde med store fonde tænkes mere ind i Danmarks udviklingspolitiske prioriteter. Det siger han efter at havde mødtes personligt med en topchef fra Bill og Melinda Gates Foundation.

"Jeg synes jo, det er decideret dumt ikke at gøre mere i partnerskaber, så vores penge rækker længere, og vi kan gøre mere i fællesskab,” siger Michael Aastrup Jensen. 

Mødet mellem ordføreren og den amerikanske fond indgik i den række af møder med centrale samarbejdspartnere og beslutningstagere, som var linet op  - først for Gates-fondens europæiske direktør Joe Cerrell og siden for fondens øverste chef, CEO Mark Suzman. De har begge været i Danmark inden for den seneste måned. 

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00