Genlæs debat om velfærdsteknologi i Europa

DEBAT: Et debatpanel har sat fokus på velfærdsteknologi i Europa. Genlæs alle indlæggene her. 

Kristian Andersen

Danmark fremhæves ofte som et af de lande, der er kommet længst på velfærdsteknologiområdet. Blandt andet på grund af vores CPR-register, som har åbnet op for projekter og synergier, som i andre lande ikke ville være mulige.

Men det betyder ikke, at vi ikke skal orientere os mod resten af verden. Altinget har derfor sat fokus på internationale erfaringer i arbejdet med velfærdsteknologi.

Et debatpanel har sat fokus på velfærdsteknologi i Europa. Hvad kendetegner debatten om velfærdsteknologi i Europa, og hvor er der potentiale for dansk eksport? Hvor er der muligheder, og hvor er der barrierer? Mød debatpanelet her, og genlæs eller læs debatindlæggene nedenfor.

Er deltagelse i EU-projekter besværet værd?

DEBAT: Odense Universitetshospital og Region Syddanmark har ledet og deltaget i store EU-projekter inden for sundheds- og velfærdsteknologi. Men hvad har det krævet, og har det været besværet værd, spørger Claus Duedal Pedersen, chefkonsulent i Center for Innovativ Medicinsk Teknologi, Odense Universitetshospital.

Bragt 11. november. Læs indlægget her.

Velfærdsteknologi på den nordiske dagsorden

DEBAT: Ældreudfordringen er fælles for Europa, men landene i Europa har forskellige udgangspunkter for at håndtere den. De nordiske landes gunstige position bør udnyttes i et styrket samarbejde om velfærdsteknologi, skriver Hans Erik Henriksen, direktør i Healthcare DENMARK.

Bragt 11. november. Læs indlægget her.

0:000:00