Departementschef afviser, at klimafremskrivninger bliver sminket: ”Sådan kan man på ingen måde stille det op”

Midt i beskyldninger om pres på Energistyrelsen ryger opgaven som pennefører for den årlige klimafremskrivning over til Klimaministeriets departement. Der er brug for en mere klar rollefordeling, siger departementschef Lars Frelle.

"Helt grundlæggende så har man de samme forpligtelser, om man sidder i et departement eller i en styrelse," siger departementschef Lars Frelle-Petersen. 
"Helt grundlæggende så har man de samme forpligtelser, om man sidder i et departement eller i en styrelse," siger departementschef Lars Frelle-Petersen. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Morten ØyenSine Riis Lund

Det er en ”naturlig” udvikling, at Klimaministeriet fremover skal være pennefører på den årlige klimafremskrivning, som Energistyrelsen ellers har siddet på indtil nu.

Sådan lyder det fra departementschef i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet Lars Frelle-Petersen ovenpå dage, hvor hans ministerium ellers er blevet beskyldt for at presse embedsmænd bag den årlige klimafremskrivning i Energistyrelsen, så den førte klimapolitik kommer til at se bedre ud end den i virkeligheden er.

Helt grundlæggende så har man de samme forpligtelser, om man sidder i et departement eller i en styrelse. Så den præmis køber jeg ikke ind på – at der på den ene eller anden måde skal være en anden omgang med virkeligheden i et departement, end der er i en styrelse.

Lars Frelle-Petersen
Departementschef, Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Det har fået politikere og aktører til at frygte klimafremskrivningen fremover vil sminke på effekten af regeringens politik.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00