Socialordførere: Vores pligt at hjælpe ledere af med bureaukrati

LEDELSE: Et flertal af lederne under Socialrådgiverne, Socialpædagogerne og HK Kommunal oplever, at unødigt bureaukrati spænder ben for deres arbejde. Det er vores pligt at hjælpe lederne, lyder det fra Christiansborg.

Et flertal af ledere under Socialrådgiverne, Socialpædagogerne og HK Kommunal oplever, at deres ledelsesmæssige råderum begrænses af unødigt bureaukratiske arbejdsgange. "Det er vores pligt som lovgivere at tilpasse og forenkle lovene, så det passer til hverdagen,” siger Venstres socialordfører, Karen Ellemann.
Et flertal af ledere under Socialrådgiverne, Socialpædagogerne og HK Kommunal oplever, at deres ledelsesmæssige råderum begrænses af unødigt bureaukratiske arbejdsgange. "Det er vores pligt som lovgivere at tilpasse og forenkle lovene, så det passer til hverdagen,” siger Venstres socialordfører, Karen Ellemann.Foto: Colourbox
Tyson W. Lyall

Vi skal virkelig slå ørerne ud og lytte grundigt efter, når offentlige ledere fortæller om ubrugelige, bureaukratiske arbejdsgange. Det er vores pligt som lovgivere at tilpasse og forenkle lovene, så det passer til hverdagen i kommunerne

Karen Ellemann (V)
Socialordfører
Fakta
Undersøgelsen er gennemført af Offentlig Ledelse i november 2014. 299 ledermedlemmer i Socialrådgiverne, Socialpædagogerne og HK Kommunal har deltaget. Målet har været at finde svar på, hvilke "tillidsrelevante" og konkrete tiltag, der efter ledernes mening kan få deres arbejdspladser til at levere offentlige ydelser mere effektivt og/eller produktivt. 

Kilde: Magasinet Offentlig Ledelse

Unødvendigt og begrænsende for det daglige arbejde.

Sådan oplever et flertal af de offentlige ledere under Socialrådgiverne, Socialpædagogerne og HK Kommunal ifølge en ny undersøgelse mængden af bureaukrati i deres daglige arbejde.

Mens et flertal af lederne eksempelvis fint føler, at de kan lede inden for deres budget- og økonomiske rammer, så peger ca. 2 ud af 3 på, at deres ledelsesmæssige råderum begrænses af et unødigt bureaukrati.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00