Sverige kan overgå Danmark: Overvejer at udflytte 10.000 statslige arbejdspladser

UDFLYTNING: Den svenske regering overvejer at udflytte 10.000 statslige arbejdspladser fra Stockholm til de svenske yderområder.

Den svenske regering overvejer at flytte en solid portion statslige arbejdspladser fra hovedstaden til den svenske provins. På billedet ses den stockholmske skærgård.
Den svenske regering overvejer at flytte en solid portion statslige arbejdspladser fra hovedstaden til den svenske provins. På billedet ses den stockholmske skærgård.Foto: Artis Pupins/Flickr
Lasse Lange

Et udvalg for landdistrikter i den svenske Rigsdag foreslår, at Sverige skal gå Danmark i bedene og udflytte 10.000 statslige arbejdspladser fra Stockholm til tyndere befolkede områder i det nordlige og mellemste Sverige.

”Siden 2008 er der kommet 10.000 flere statslige stillinger i Stockholmsområdet. Vi foreslår, at man skruer tiden tilbage,” siger landdistriktsudvalget formand, socialdemokraten Johan Persson, ifølge Altingets svenske søstermedie, Altinget.se.

Den svenske landdistriktsminister, socialdemokraten Sven-Erik Bucht, kvitterede for forslaget, da han forleden modtog forslaget, der er en del af en større landdistriktsudredning.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00