Wammen tøver, men økonomer er enige: Råderummet skal endnu højere op

Finansminister Nicolai Wammen har ifølge økonomer et ekstra milliardbeløb i sit økonomiske råderum forud for årets økonomiforhandlinger. Men spritnye EU-regler får regeringen til at vente med opdatering.

Finansminister Nicolai Wammen (S) kunne sidste år lægge yderligere 20 milliarder kroner oven i sit råderum. Nu er der udsigt til endnu en omgang med ekstra penge, men kommunerne skal ikke regne med opdaterede tal, inden de kommende økonomiforhandlinger.<br>
Finansminister Nicolai Wammen (S) kunne sidste år lægge yderligere 20 milliarder kroner oven i sit råderum. Nu er der udsigt til endnu en omgang med ekstra penge, men kommunerne skal ikke regne med opdaterede tal, inden de kommende økonomiforhandlinger.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Der hænger fortsat store appelsiner klar til at plukke og putte ned i finansminister Nicolai Wammens (S) turban på det pengetræ, som dansk økonomi disse år har udviklet sig til.

Med den aktuelt rekordhøje beskæftigelse burde regeringen kunne lægge et yderligere milliardbeløb oven i det aktuelle finanspolitiske råderum på over 50 milliarder kroner, når beregningerne bag opdateres.

Det er økonomer fra flere forskellige tænketanke enige om.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00