EU-chefer vedtager klimamål

EU-chefer vedtager klimamål

2030-PLAN: EU’s topchefer er blevet enige om Unionens klimamål frem mod 2030. Dansk Energi kalder det ”en mavepuster”, at et mål om energieffektivitet er blevet udvandet, mens grønne organisationer klager over manglende ambitioner.


Seneste artikler

Ny EU-Kommission er godkendt

Ny EU-Kommission er godkendt

AFSTEMNING: Et flertal i Europa-Parlamentet har givet grønt lys til den nye EU-Kommission, som nu kan træde til efter planen 1. november. Der er dog langtfra støtte fra alle de folkevalgte til det nye hold.

Klart flertal for at afskaffe retsforbeholdet

Klart flertal for at afskaffe retsforbeholdet

MÅLING: Over halvdelen af de danske vælgere vil af med retsforbeholdet, mens 29 procent ønsker at beholde det. Særligt Dansk Folkepartis vælgere ønsker at bevare det danske forbehold.

Kommissærkandidater i opsamlingsheat klarer skærene

Kommissærkandidater i opsamlingsheat klarer skærene

HØRINGER: De to sidste EU-eksaminer for kommende EU-kommissærer forløb uden de store sværdslag, da Parlamentet mandag aften havde slovenske Violeta Bulc og slovakiske Maros Sefcovic til afhøring. Dermed peger alt på, at Parlamentet kan godkende den næste EU-Kommission på onsdag. 

Kontroversiel polak redder euroskeptikere i Parlamentet

Kontroversiel polak redder euroskeptikere i Parlamentet

GRUPPEKOLLAPS: Den EU-skeptiske EFDD-gruppe i Parlamentet hverver nyt medlem og lever nu igen op til kravene for politiske grupper hos de folkevalgte, efter en lettisk afhopper fik gruppen til at kollapse i sidste uge.

Regeringens analysearbejde kan klares på en eftermiddag

Regeringens analysearbejde kan klares på en eftermiddag

TV: Udenrigsminister Martin Lidegaard (R) kom til at referere til regeringens analyse af retsforbeholdets betydning for Danmark som en liste. Analysen, eller listen om man vil, ventes ikke at blive præsenteret for offentligheden før sommeren 2015. Men Lars Barfoed (K) mener, at hvis det blot er en liste, kan ministeriet vel sammenfatte den på en eftermiddag.

Spørgsmål & Svar

Se spørgsmål og svar til ministrene Her kan du finde relevante spørgsmål fra folketingsmedlemmerne til ministrene, samt ministrenes forklaringer.

Se flere »

Mandagstræneren Hegelund & Mose

Regler for Slotsholmens blandingsmisbrug? ANALYSE: I udlandet er der regler for, hvor hurtigt og hvordan insidere kan forlade toppolitik for at blive lobbyister. Herhjemme vil en lignende diskussion trænge sig på i takt med, at stadig flere politikere og embedsmænd skifter Slotsholmen ud med privat interessevaretagelse.

Se flere »

Læserkommentarer

Blokade bør få konsekvenser

Det bør få konsekvenser når nogle lande blokerer for selv EU Kommissionens kompromisforslag. Det er nemlig ikke det teknisk eller øko…