Christophersen: Vestager skal lægge det radikale på hylden

INTERVIEW: Danmarks kommende EU-kommissær Margrethe Vestager (R) skal turde blande sig i kommissær-kollegaernes arbejde. Og så skal hun huske at pleje alle partierne på Christiansborg, anbefaler tidligere EU-kommissær Henning Christophersen (V).

Den tidligere radikale formand, Margrethe Vestager, skal huske at pleje alle partierne på Christiansborg, lyder det fra tidligere EU-kommissær Henning Christophersen (V). 
Den tidligere radikale formand, Margrethe Vestager, skal huske at pleje alle partierne på Christiansborg, lyder det fra tidligere EU-kommissær Henning Christophersen (V). Foto: Radikale Venstre
Morten ØyenPer Bang Thomsen

Man bliver ikke magtfuld, hvis man bare sidder og glor på sin egen portefølje. Indflydelse kræver, at man har maksimal mulighed for at blande sig i ens kollegaers arbejde.

Henning Christophersen
Tidligere dansk EU-kommissær

Derfor må hun holde op med at være radikal.

Henning Christophersen
Tidligere dansk EU-kommissær
Fakta
Henning Christophersen (f. 1938) er uddannet økonom, men har også arbejdet som journalist. Han blev valgt til Folketinget for Venstre i 1971, og blev i 1978 partiets formand. Samme år blev han udenrigsminister i SV-regeringen, og nogle år senere finansminister i firkløver-regeringen under statsminister Poul Schlüters (K) ledelse. Fra 1985-95 var han EU-kommissær for økonomiske og finansielle anliggender samt næstformand i EU-Kommissionen. Han er i dag formand for bestyrelsen i Metroselskabet I/S. 

Når Margrethe Vestager i den nærmeste fremtid flytter til Bruxelles og bliver Danmarks nye EU-kommissær, så er der en række ting, hun bør være opmærksom på. Det vil nemlig kunne give den nu tidligere danske økonomi- og indenrigsminister øget indflydelse i et politisk maskinrum, der både er større og mere komplekst end en dansk regering.

”Hvor magtfuld hun bliver afhænger først og fremmest af, hvilken portefølje hun får. Og om det er en portefølje, hvor hun får direkte indflydelse på andre kommissærers område,” vurderer Henning Christophersen, Danmarks EU-kommissær fra 1985-95.

”Man bliver ikke magtfuld, hvis man bare sidder og glor på sin egen portefølje. Indflydelse kræver, at man har maksimal mulighed for at blande sig i ens kollegaers arbejde,” siger han.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00