Venstre: Uden EU var der kommet flere flygtninge

INTERVIEW: I Venstre deler man vælgernes opfattelse af, at flygtninge og migration bør være EU's vigtigste dagsorden. Men EU har allerede været med til at bremse flygtningestrømmen mod Danmark, mener EU-ordfører Jan E. Jørgensen.

Venstres EU-ordfører, Jan E. Jørgensen, mener, at det er en kombination af tiltag fra dansk side og fælles tiltag i EU, der har været med til at bremse flygtningestrømmen mod Danmark i år.
Venstres EU-ordfører, Jan E. Jørgensen, mener, at det er en kombination af tiltag fra dansk side og fælles tiltag i EU, der har været med til at bremse flygtningestrømmen mod Danmark i år.Foto: Steen Brogaard
Kasper Frandsen

Danmark kan stå udenfor med god samvittighed, fordi vi har flere flygtninge, end vi ville have haft under et kvotesystem. 

Jan E. Jørgensen (V)
EU-ordfører

Når 65 procent af vælgerne ifølge en ny måling peger på flygtninge og migration som den vigtigste dagorden for EU lige nu, er det fuldstændig i synk med regeringspartiet Venstre.

Sådan lyder det fra partiets EU-ordfører, Jan E. Jørgensen.

”Vælgerne synes ligesom os, at EU er et godt projekt og anerkender, at der er behov for internationalt grænseoverskridende samarbejde for at løse fælles problemer. Men der er samtidig frustration over, at problemerne så ikke bliver løst,” siger han og fortsætter:

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00