Aftalepartier dropper to lempelser af miljøgodkendelser

SKROTTET: Den politiske kreds bag Vækstplan for Fødevarer har på opfordring fra DI og Landbrug & Fødevarer aftalt alligevel ikke at udarbejde branchebekendtgørelser for foderstofvirksomheder og biogasanlæg.

Sine Riis Lund

En sagsbehandlingstid på en måned og langt mindre arbejde med miljøgodkendelser. Sådan lød det i en pressemeddelelse fra tidligere miljøminister Ida Auken i december 2013, da hun fortalte om de positive udsigter for biogasanlæg og foderstofvirksomheder. Pressemeddelelsen kom, efter den politiske aftalekreds bag Vækstplan for Fødevarer havde aftalt, at der skulle udarbejdes branchebekendtgørelser for de to områder.

Branchebekendtgørelserne skulle sikre generelle standarder frem for individuelle krav og var forventet klar i 2015. Sådan gik det dog ikke.

Organisationer melder fra
Siden har det vist sig, at væsentligt færre virksomheder end forventet ville blive omfattet af de nye standardkrav. Det fremgår af en status over initiativer aftalt i Vækstplan for Fødevarer, som erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) har udarbejdet efter anmodning fra Venstres landbrugs- og fødevareordfører Erling Bonnesen.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00