Altinget.dk øger stof om forskningspolitik

OM OS: Altinget.dk har netop åbnet netavisen Altinget | Forskning & Innovation - en netavis, der også vil gavne eksisterende portaler.
Altinget.dks nye netavis om forskning og innovation kommer også vores eksisterende portaler til gode. Men fuld indsigt i området kræver abonnement. I første omgang kan det fås uforbindende på prøve i en måned.
Altinget.dks nye netavis om forskning og innovation kommer også vores eksisterende portaler til gode. Men fuld indsigt i området kræver abonnement. I første omgang kan det fås uforbindende på prøve i en måned.

Altinget.dk har styrket sin journalistiske dækning med en særlig netavis om Forskning & Innovation. Et fagpolitisk område i sig selv, der knytter sig til Videnskabsministeriets ressortområde og den store, bagvedliggende sektor. Men også et område, der hyppigt griber ind i andre fagområder som eksempelvis sundhed, miljø og transport. 

Som abonnent på en af Altinget.dks netaviser kan man regne med, at vi bringer stof fra forskningsområdet, der har relevans. F.eks. bringer vi historien om forlænget skattefordel til gæsteforskere på Altinget | Sundhed, fordi regeringsudspillet har betydning for Lundbeck og flere andre medicinalfirmaer. Lige som vi bringer historien om, at ny forskning viser et hul i Danmarks beregning af CO2-udslippet fra skibe i danske farvande på Altinget | Miljø og Altinget | Transport.

Hvis man ønsker en fast og dyb dækning af dansk forsknings- og innovationspolitik, er det imidlertid oplagt at få et abonnement på vores nye produkt (se tilbud om prøveabonnement nederst i denne artikel).

Altinget | Forskning & Innovation er kommet godt fra start, i det vi har sikret leverancer af udvalgte dele af stoffet til såvel Videnskabsministeriets portal VTU.dk som RUC.dk.

Den politiske dagsorden
Forsknings- og innovationspolitik optager mere og mere af den politiske dagsorden. Enhver regering med respekt for sig selv gør meget ud af at forsøge at vise handlekraft på området. Forskning i ny viden, som innovative virksomheder kan omsætte i arbejdspladser og indtjening, anser alle for et gode. Men præcis hvordan prioriteres de begrænsede ressourcer?  Hvor meget selvbestemmelse kan overlades til de videregående uddannelser og de danske forskningsmiljøer?

Altinget | Forskning & Innovation er en netavis uafhængig af politiske og økonomiske interesser, der skriver journalistiske artikler inden for disse hovedemner:  EU, Formidling, Forskningsmidler, Forskningsresultater, Fødevareforskning, Grundforskning, Innovation, IT & Tele,  Klimaforskning, Miljøteknologi, Naturvidenskab, Privat forskning, Ph.D.-resultater, Samfundsvidenskab, Sundhedsforskning, Uddannelse, Universiteter mv.

Speciale i videnskabsjournalistik
Redaktør for portalen med tilhørende nyhedsbreve er journalist Uffe Laursen (37), der har specialiseret sig i netop videnskabsstoffet. Han er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000 og har tidligere arbejdet på bl.a. dagbladet Aktuelt (Erhverv/Arbejdsmarked) og DR (Orientering/Markedspladsen). I 2004-2006 var han kommunikationskonsulent hos Danmarks Fiskeriundersøgelser, før han startede journalistbureauet Missing-Link/Science Report Denmark.

 "Vi vil have særligt fokus på forsknings- og innovationspolitik i både en dansk og europæisk sammenhæng. Vi vil følge debatten om fri kontra strategisk forskning, forskning kontra undervisning. Vi vil skrive om kampen om forskningskronerne, strategi 2015 og om forsknings- og innovationsbaserede virksomheders vilkår. Endelig vil vi også bringe nyt om konkrete forsknings- og innovationsresultater og større forskningsprojekter med samfundsperspektiv," siger Uffe Laursen. 

Ideer til konkrete emner, der bør tages op, kan sendes til [email protected].

Gennemprøvet koncept for professionelle
Medieforlaget Altinget.dk har i nu otte år udgivet specialiserede netaviser målrettet niche-målgrupper med professionelt interesse i at følge den politiske debat og de politiske beslutninger i en bestemt sektor. Den nye netavis bygger på det koncept, vi efterhånden har udviklet og forædlet, og som den videnskabs-interesserede målgruppe vil drage fordel af fra dag ét.

Altinget | Forskning & Innovation udkommer med nyhedsbreve tre gange ugentligt. Mandag morgen giver vi et overblik over papirgangen med Videnskabsministeriet og Folketinget (samrådssvar- og spørgsmål, § 20-spørgsmål mv.) og har navnenyt og kalender-begivenheder med relevans for sektoren. Tirsdag og torsdag morgen udkommer nyhedsbrevet ved nyheder, debatindlæg og baggrundsartikler.

Alle relevante debatindlæg er velkomne, men fra begyndelsen har Altinget Forskning & Innovation entreret med følgende debattører, der i debatpanelet vil bryde meninger på skift:
 
- Zoran Gojkovic, direktør i biotekselskabet Zgene
- Kathrine Richardson, oceanograf og pro-dekan på Naturvidenskabeligt Fakultet, KU
- Helle Johannessen, antropolog, professor på Sundhedsvidenskabeligt Fakultet, SDU
- Christian Motzfeldt, direktør, Vækstfonden
- Niels Mejlstrup, Post Doc, Dansk Center for Forskningsanalyse

Bestil prøveabonnement
Vi tilbyder en måneds gratis og uforbindende prøveabonnement. I øvrigt tilbydes Altinget | Forskning & Innovation i årsabonnement. Prisen afhænger af antallet af læsere på den enkelte arbejdsplads. Henvendelse [email protected], tlf. 33 34 35 40.

Med venlig hilsen,
Rasmus Nielsen
Politisk redaktør

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rasmus Nielsen

Formand for Alrow Media, udgiver af Altinget i Danmark, Norge og Sverige samt Mandag Morgen
journalist (Danmarks Journalisthøjskole 1983)

0:000:00