Om  
Asger Krogsgaard
Erik Michael Bredholt

Danish Crown vælter formand og vælger en ny

Efter voldsom intern debat om Danish Crowns fremtid væltede bestyrelsen torsdag aften formand Erik Bredholt, der så sig nødsaget til at trække sig med øjeblikkelig virkning efter 12 år på posten. Næstformand Asger Krogsgaard overtager posten som formand.

Asger Krogsgaard har været medlem af bestyrelsen i Danish Crown siden 2003 og næstformand siden 2011. Han er i første omgang valgt som formand indtil de ordinære valg til Danish Crowns repræsentant og bestyrelse i december.
Asger Krogsgaard har været medlem af bestyrelsen i Danish Crown siden 2003 og næstformand siden 2011. Han er i første omgang valgt som formand indtil de ordinære valg til Danish Crowns repræsentant og bestyrelse i december.Foto: Danish Crown
August Ølsgaard Larsen

Torsdag aften stod det klart. Formand Erik Bredholt havde ikke længere bestyrelsens opbakning.

Efter 12 år på posten som formand trak han sig med øjeblikkelig virkning fra både formandskabet og bestyrelsen.

Formandsopgøret er resultatet af en voldsom intern debat om Danish Crowns fremtid og ledelsesmodel.

Tidligere på ugen gav Erik Bredholt et interview til Finans.dk, hvori han blandt andet foreslog at sammenlægge Danish Crowns bestyrelser i andelsselskabet og aktieselskabet.

Siden da har en stor gruppe andelshavere i Danish Crown offentlige opfordret Bredholt til at fratræde som bestyrelsesformand, og flere bestyrelsesmedlemmer kritiserede i medierne Bredholts forslag.

Torsdag aften måtte Bredholt så tage den ultimative konsekvens og trække sig. 

”I min tid i både Danish Crowns repræsentantskab og bestyrelse har det altid været centralt for mig at tage de rigtige beslutninger for Danish Crown. Men nu var samarbejdet i bestyrelsen kørt fast, og så er det rigtige for Danish Crown, at jeg udtræder med øjeblikkelig virkning,” udtaler den nu tidligere formand.

Formelt var valget om at trække sig fra formandsposten altså Erik Bredholts eget.

Ny formand

Ved samme bestyrelsesmøde blev Asger Krogsgaard valgt som ny formand for Danish Crown og Bredholts efterfølger.

Asger Krogsgaard har i en årrække været næstformand i Danish Crowns bestyrelse. Han ser nu frem til få styr på Danish Crowns ledelsesmodel.

”For mig og den øvrige bestyrelse er det vigtigt, at vi følger den kurs, der er lagt og får ro om selskabet og til arbejdet med at finde den fremtidige ledelsesmodel for Danish Crown,” udtaler Asger Krogsgaard.

Asger Krogsgaard har været medlem af bestyrelsen i Danish Crown siden 2003 og næstformand siden 2011.

Han er i første omgang valgt som formand indtil de ordinære valg til Danish Crowns repræsentant og bestyrelse i december.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Asger Krogsgaard

Formand, Danish Crown, formand, ICC Danmark, næstformand, Landbrug & Fødevarer, formand, Danske Svineslagterier
agrarøkonom (Hammerum Landbrugsskole 1989)

Erik Michael Bredholt

Fhv. bestyrelsesformand, Danish Crown, proprietær
landbruger (1989)

0:000:00