Danmark duksedreng i EU-debat

NYHED: Danmark er en af frontløberne, når det gælder om at få EU-Kommissionens Plan D for debat ud i livet, siger generaldirektør for EU’s Kommunikationsdirektorat.

Danmark har ikke bare taget handsken, men den ondelyneme hele armen op. I forhold til de andre medlemslande er Danmark meget langt fremme i diskussionen om EU's rolle i fremtiden.

Claus Haugaard Sørensen
Generaldirektør, EU-Kommissionen
Hvis generaldirektøren for EU's Kommunikationsdirektorat førte karakterbog over, hvilke medlemslande der har været bedst til at følge op på EU-Kommissionens Plan D, ville Danmark være klassens duksedreng.

"Danmark har ikke bare taget handsken, men den ondelyneme hele armen op. I forhold til de andre medlemslande er Danmark meget langt fremme i diskussionen om EU's rolle i fremtiden," siger generaldirektør Claus Haugaard Sørensen til Altinget.

På trods af, at hverken danske politikere eller danskere i al almindelighed ligefrem har trådt tæerne af hinanden for at komme til at debattere EU's fremtid, efter at Forfatningstraktaten faldt med et brag sidste år, er Danmark faktisk et af de lande, der er nået længst.

Danmark holder gryden i kog
Både hvad angår initiativer og bevillinger til at diskutere EU og med at finde nye veje for det fælles europæiske projekt, siger Claus Haugaard Sørensen.

0:000:00