Danskere giver grønt lys for flere svin

PRODUKTION: Næsten hver anden dansker giver grønt lys for, at der kan produceres flere svin i Danmark. Omkring hver fjerde er i tvivl.

Flere svin i danske stalde vil skabe flere job på slagterierne, mener Fødevareforbundet NNF og AE-Rådet.
Flere svin i danske stalde vil skabe flere job på slagterierne, mener Fødevareforbundet NNF og AE-Rådet.Foto: Colourbox
Kim Rosenkilde

Den ændring af reglerne, som vi har præsenteret for regeringen, ligger i direkte forlængelse af de rigtig gode tiltag regeringen allerede har sat i værk i forbindelse med Vækstplan for Fødevarer. Derfor har vi heller ikke tænkt os at opgive den her sag.

Ole Wehlast
Forbundsformand for Fødevareforbundet NNF
Fakta
Sådan har vi spurgt
Der produceres aktuelt omkring 30 millioner svin i Danmark om året. Mener du, at danske landmænd skal have mulighed for at producere flere svin?
Ja: 47,9 pct.
Nej: 29,7 pct.
Ved ikke: 22,3 pct.


Kilde: A&B Analyse for Altinget.dk

Venstre ønsker det. Fødevareforbundet NNF ønsker det. Og tilsyneladende bakker de fleste danskere også op om at give danske landmænd mulighed for at producere flere svin.

I en meningsmåling, A&B Analyse har foretaget for Altinget.dk, svarer lige knap hver anden, at danske landmænd bør have mulighed for at producere flere svin end de cirka 30 millioner, der aktuelt produceres årligt.

Mindre end hver tredje er imod, mens knap hver fjerde svarer 'ved ikke'.

Dokumentation

Om meningsmålingen:
Meningsmålingen er foretaget af A&B Analyse på nettet for Altinget.dk blandt 1052 svarpersoner. Data er vægtede efter Altinget.dks seneste gennemsnit, så de er politisk repræsentative. Svarene er indsamlet i perioden 12. juni til 17. juni 2014.


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00