DF-forslag i strid med loven

KØDKONTROL: Dansk Folkeparti vil have anonym overvågning efter DR's afsløringer af snyd med datomærkning på kød. Men det er der ifølge Fødevarestyrelsen næppe hjemmel til.
DF foreslår anonym overvågning for at undgå fusk med kød i danske supermarkeder. Men det er ulovligt, siger Fødevarestyrelsen.
DF foreslår anonym overvågning for at undgå fusk med kød i danske supermarkeder. Men det er ulovligt, siger Fødevarestyrelsen.Foto: www.colourbox.com
Ida Skytte

Jeg har ikke hjemmel til at gøre det, som Jørn Dohrmann foreslår, og det vil være i strid med retssikkerhedsprincippet og retssikkerhedsloven, sådan som jeg umiddelbart bedømmer hans udtalelser.

Esben Egede Rasmussen
Direktør, Fødevarestyrelsen

Det vil være i strid med retssikkerheden at indføre Dansk Folkepartis forslag om anonym overvågning for at komme snyd med datomærkning på kød til livs.

Sådan lyder det det fra Fødevarestyrelsen, efter at fødevareordfører Jørn Dohrmann (DF) i Ekstra Bladet har foreslået nye kontrolmetoder som reaktion på DR-udsendelsen Kontant om gammelt kød med nye datoer.

"Jeg har ikke hjemmel til at gøre det, som Jørn Dohrmann foreslår, og det vil være i strid med retssikkerhedsprincippet og retssikkerhedsloven, sådan som jeg umiddelbart bedømmer hans udtalelser. Overvågning af den her karakter på privat ejendom kan ikke lade sig gøre," siger direktør Esben Egede Rasmussen.

Dokumentation
Det siger Jørn Dohrmann til Ekstra Bladet: 

"Kontrollen af detailleddet fungerer ikke tilfredsstillende. Derfor må vi åbne op for nye kontrolmetoder. For eksempel anonym overvågning, der strækker sig over flere dage. Kun på den måde fanger vi fusk og svindel som ommærkning af kød."

 


0:000:00