Esben Lunde: Vi ser på kontrol af bopælskrav

INVESTERINGER: Miljø- og fødevareministeren har bedt Landbrugs- og Fiskeristyrelsen om at undersøge mulighederne for at kontrollere bopælskravet, når selskaber erhverver landbrugsejendomme.

Ifølge miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) er der siden 2012 alene ført kontrol med bopælspligten, såfremt Landbrugs- og Fiskeristyrelsen via henvendelser eller på anden vis er blevet opmærksom på problemer hermed.
Ifølge miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) er der siden 2012 alene ført kontrol med bopælspligten, såfremt Landbrugs- og Fiskeristyrelsen via henvendelser eller på anden vis er blevet opmærksom på problemer hermed.Foto: Kim Vadskær/Pressefoto
Sine Riis Lund

Derfor har jeg også øjeblikkeligt bedt Landbrugs- og Fiskeristyrelsen om at undersøge, hvorvidt det har ændret sig, og hvilke behov og muligheder der er for en enkel kontrol.

Esben Lunde Larsen (V)
Miljø- og fødevareminister

Køb af landbrugsejendomme skal indberettes til Landbrugs- og Fiskeristyrelsen for at sikre opfyldelse af landbrugslovens bopælskrav.

Men ifølge miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) er der siden 2012 alene ført kontrol med bopælspligten, såfremt styrelsen via henvendelser eller på anden vis er blevet opmærksom på problemer hermed.

“Derfor har jeg også øjeblikkeligt bedt Landbrugs- og Fiskeristyrelsen om at undersøge, hvorvidt det har ændret sig, og hvilke behov og muligheder der er for en enkel kontrol,” sagde Esben Lunde Larsen sidste uge i et mundtligt svar på baggrund af spørgsmål til emnet af Socialdemokratiets landbrugsordfører, Simon Kollerup.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00