Flere skal spise dansk økologi

AFTALE: Regeringen har sammen med Enhedslisten og SF aftalt, hvordan økologipuljen skal udmøntes. Størstedelen af pengene går til afsætningsfremme, og så skal flere landmænd omlægge til økologisk svineproduktion.

Foto: Colourbox
Sine Riis Lund

Danskerne skal spise flere økologiske varer. Både i de private hjem, og når de spiser mad i den offentlige kantine. Det er forhåbningen hos regeringen, SF og Enhedslisten. Derfor har de afsat 55 millioner kroner over de næste fire år til at øge salget af økologiske produkter på det nationale marked. Herunder til økologisk omstilling af offentlige køkkener.

I alt afsætter aftalepartierne 120 millioner kroner over de næste fire år til at fremme økologi. Heraf vil de også bruge 34 millioner kroner til at styrke eksporten af dansk økologi.

Landbrug & Fødevarer glæder sig over midlerne til fremme af afsætning både herhjemme og udenlands.

"Dansk økologi er i fremgang på verdensmarkedet, og flere og flere bliver interesseret i, hvad vi kan producere her i Danmark. Men for, at danske økologiske produkter virkelig skal få sparket døren ind til udlandet, har de brug for lidt hjælp. Det får de nu, med de 34 millioner kroner, der skal styrke eksporten," siger økologichefen i Landbrug & Fødevarer, Kirsten Lund Jensen, i en pressemeddelelse.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00