Frankrig siger god for landbrugsbesparelser

REFORM: EU's medlemslande er nået et skridt tættere på et forlig om landbrugsbudgettet, efter Frankrig har sagt god for, at der kan blive skåret i Kommissionens oprindelige budgetudspil.
Frankrig siger nu god for besparelser på landbrugsbudgettet.
Frankrig siger nu god for besparelser på landbrugsbudgettet.
Per Bang Thomsen
Efter flere måneders strid om størrelsen af EU's fremtidige landbrugsbudget, siger den franske regering nu god for, at der kan blive skåret i det, når unionens stats- og regeringschefer skal forhandle det endeligt på plads i begyndelsen af det nye år.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Frankrig er kendt som et af de mest landbrugsstøtte-begejstrede lande i unionen, og landets regering har hidtil afvist at nikke ja til et landbrugsbudget, der var mindre end det, som Kommissionen spillede ud med i efteråret 2011.

Sagde nej til besparelser
Ifølge Kommissionen skulle det nye budget ligge på godt 390 milliarder euro - rundt regnet 2909 milliarder kroner. Men op til budgettopmødet i slutningen af november i år valgte EU-præsident Herman Van Rompuy at skære 25,5 milliarder euro af Kommissionens oprindelige udspil. Det afviste blandt andre Frankrig, og det var en af hovedårsagerne til, at budgettopmødet efterfølgende brød sammen.

0:000:00