Grønne partier: Godt at Socialdemokratiet gør kur til regeringen

FLØJE: Alternativet og Enhedslisten roser Socialdemokratiets ønske om at bygge bro i landbrugspolitikken. Partiet skaber dog en falsk modsætning imellem miljøhensyn og arbejdspladser, lyder kritikken.

Det er positivt, når Socialdemokratiet forsøger at samle fløjene på landbrugsområdet, mener Alternativets Christian Poll. 
Det er positivt, når Socialdemokratiet forsøger at samle fløjene på landbrugsområdet, mener Alternativets Christian Poll. Foto: Emil Hougaard/Scanpix
Tyson W. Lyall

Jeg håber ikke, de vil låse sig i et forlig, der gør, at de ikke har mulighederne for at lave en mere ambitiøs politik med os. Det ville være usædvanlig dumt af dem.

Maria Reumert Gjerding (EL)
Landbrugsordfører

Det er vigtigt, at vi i overgangen til en mere bæredygtig fødevareproduktion får alle med. Derfor er det altid positivt, når nogen forsøger at samle fløjene.

Christian Poll (ALT)
Landbrugsordfører

Den ene fløj tænker kun på miljøet og glemmer arbejdspladserne. Den anden fløj gør det modsatte. Derfor er der brug for en socialdemokratisk mellemvej – mener Socialdemokratiet selv.

Det har både partiformand Mette Frederiksen og fødevareordfører Simon Kollerup plæderet for den seneste tid.

Men når landets største parti tilbyder sig som centrum for landbrugspolitikken, glemmer de nogle mellemregninger. Det mener i alt fald den grønne fløjs landbrugsordførere Christian Poll (ALT) og Maria Reumert Gjerding (EL).

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00