Hvis Sass Larsen havde flertal

INTERVIEW: Her er Henrik Sass Larsens bud på, hvad Socialdemokraterne ville ændre på bl.a. fødevareområdet, hvis partiet havde fuldstændig frie hænder og 90 mandater bag sig.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Antallet af kontrolbesøg skal stige... Det går ikke, når der er fem år mellem hvert besøg, som vi har set det nogle steder.

Henrik Sass Larsen (S)
Politisk ordfører
Fakta
Artikelserie - "Hvis vi havde 90 mandater"
  • Det er aldrig sket, at ét dansk parti har haft mandater nok til at regere landet alene.

  • Men hvad nu hvis et enkelt parti ved et valg opnåede de nødvendige 90 mandater og dermed havde flertal? Hvordan ville dansk politik så se ud?

  • I Folketingets sommerferie har vi bedt ledende politikere fra hvert af de syv partier i Folketinget om at hæve sig op over dagligdagens mandatpuslespil, realpolitik og taktiske udmeldinger.

  • Vi spørger i en artikelserie hvert enkelt parti, hvad de ville ændre på henholdsvis fødevareområdet, integrationsområdet og i folkeskolen, hvis deres parti havde 90 villige mandater.


  • Kilde: Altinget
    FØDEVARER
    Hvordan vil I sikre sunde fødevarer?
    Vi skal øge kontrollen med fødevaresikkerheden i alle led. Det er helt grundlæggende. Samtidig må vi nok skærpe straffene for de overtrædelser, der alligevel sker. Og dem, der konsekvent ikke kan finde ud af at overholde reglerne, skal fratages retten til at drive virksomhed.

    Men hvordan skal kontrollen skærpes. Der er jo lige blevet strammet op?
    Der er jo blevet fyret en masse medarbejdere i Fødevarestyrelsen, og de er ikke blevet genansat. Antallet af kontrolbesøg skal stige. Så må eksperterne gøre op, hvad en tilfredsstillende kvote vil være. Det går ikke, når der er fem år mellem hvert besøg, som vi har set det nogle steder.

    Så ansvaret for sunde fødevarer ligger hos industrien?
    Det er jo en konstant kamp med industrien, som ønsker at gøre det billigst og mest rationelt. Men det, der virkeligt betyder noget, er, hvis folk af sig selv vælger de sunde fødevarer. Det kan vi hjælpe på vej ved at støtte med holdningskampagner, der opfordrer til, at man tænker over, hvad man fylder sig med.

    Der har været et utal af spis-sundt-kampagner, er det nok?
    Hvis det er muligt, vil vi gerne lovgive om at mærke usunde fødevarer, så folk bliver advaret. Samtidig kunne det også været spændende at se, om man ikke kunne nedsætte momsen på sunde fødevarer.

    Dokumentation
    Blå bog – Henrik Sass Larsen
    Henrik Sass Larsen er født 29. maj 1966 i Virum som søn af førtidspensionist Pia Pedersen.

    Henrik Sass Larsen er først for nylig blevet politisk ordfører for Socialdemokraterne, men har en lang fortid i partiet.

    Før sin nuværende post har han bl.a. været næstformand i den socialdemokratiske folketingsgruppe fra 2005-2006, finanspolitisk ordfører og integrationsordfører.

    Han kom i Folketinget for Socialdemokraterne i 2000 og er tidligere formand for Socialdemokratisk Ungdom (DSU).

    Han har læst forvaltning og HA ved Roskilde Universitetscenter (RUC) og har arbejdet i kommunikationsbranchen.

    Privat bor han i Køge og er far til en datter på seks år.

    Artiklen er en del af en serie med ledende politikere fra alle partier, som Altinget bringer i de næste uger. Artiklen har også været bragt i magasinet FOKUS.


    Altinget logoFødevarer
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    0:000:00