Kopenhagen Fur: Veterinærforlig med plusser og minusser

KORT NYT: Kopenhagen Fur og Dansk Pelsdyravlerforening er overvejende positive over for det veterinærforlig, som fødevareminister Mette Gjerskov (S) fredag indgik med Folketingets partier. Tage Pedersen, formand for Dansk Pelsdyravlerforening, mener dog, at visse elementer mangler fagligt belæg.
Anne Justesen

Fødevareminister Mette Gjerskov indgik i dag fredag et bredt forlig på veterinærområdet. Samtlige af Folketingets partier er med i forliget, som løber fra 1. januar 2013 til udgangen af 2016.

Tage Pedersen, formand for Dansk Pelsdyravlerforening, er overordnet tilfreds med forliget:

"Det er tilfredsstillende, at alle Folketingets partier nu står bag et forlig, der anerkender mink som en af de allervæsentligste hovedproduktioner i dansk landbrug på linje med svin og kvæg. Af og til har der jo været lidt for heftig fokus på vores område, men enigheden omkring veterinærforliget betyder, at både vi og myndighederne nu kan regne med arbejdsro," siger han i en pressemeddelelse.

Positive tiltag på mink-området

På mink-området hæfter Kopenhagen Fur sig ved to initiativer: Der skal laves en faglig/videnskabelig udredning af den dyrevelfærdsmæssige status i forbindelse med gruppe-indhusning. Herudover vil der fra 2014 blive indført yderligere krav om berigelse med beskæftigelsesmaterialer i dyrenes indhusning. Det er samtidig fastlagt i forliget, at yderligere berigelse af minks indhusning maksimalt må koste erhvervet 12 millioner kroner årligt. Både de faglige effekter og økonomiske konsekvenser vil årligt blive evalueret af forligspartierne for at undgå utilsigtede byrder på erhvervene.

0:000:00