Momentum ønsker forbud mod landbrugslobbyisme

Klimapartiet Momentum forsøger nu at få de grønne partier i Folketinget til at fremsætte et beslutningsforslag, der skal forbyde landbrugslobbyister adgang til blandt andet politikere og embedsfolk.

Theresa Scavenius var i marts 2021 medstifter af partiet Momentum, der har en mission om at starte en ny klimabevægelse.
Theresa Scavenius var i marts 2021 medstifter af partiet Momentum, der har en mission om at starte en ny klimabevægelse.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Folketinget bør forbyde landbrugslobbyisme, mener klimapartiet Momentum, der har lavet et beslutningsforslag, som de opfordrer de grønne partier i Folketinget til at fremsætte hurtigst muligt.

Forslaget lægger op til at gøre det ulovligt for ministre og embedsfolk at mødes med landbrugslobbyister og indføre høje bøder for overtrædelser, skriver partiet i en pressemeddelelse.

“Vi kan lave nok så mange fine landbrugsudspil og gennemberegnede planer baseret på logik og fornuft, men så længe landbrugslobbyen sidder tungt på landbrugspolitikken i Danmark, så får vi ikke ændret en tøddel. Det viser seneste udspil fra regeringen meget tydeligt,” siger talsperson for Momentum, Theresa Scavenius.

0:000:00