Ny fødevaredirektør: Vi lever i en usikker tid
INTERVIEW: Briternes Brexit, jordskredsvalget i USA og Trumps trusler mod frihandelen giver usikre tider for fødevareerhvervet, advarer Leif Nielsen, der er ny direktør for DI Fødevarer. En styrket dialog med myndigheder og beslutningstagere skal være med til at sikre branchen.
Lasse Lange
JournalistMedlems- og kommunikationsdirektør, Landbrug & Fødevarer, 2012 – 2016
Uddannelse
Bestyrelsesformand i Agro Business Park og Agro Business Innovation,
fhv. bestyrelseformand, Landbrugsmedierne
fhv. bestyrelsesmedlem, Kraka
Privat
Bor i Kokkedal med sin hustru, Mette, der er økonoma
Far til Stine, 18, der går i gymnasiet, og Mads, 21, der er i lære som eventtekniker
Kobler gerne af med spinning, cykelture i det nordsjællandske med gode venner (når det er lidt varmere) eller ture til den ødegård i Småland, som han deler med sin bror
Der har været rokade i fødevaresektoren.
Leif Nielsen, mangeårig toplobbyist i Landbrug & Fødevarer, er således spadseret fra Axelborg, over på den anden side af Vesterbrogade, forbi Tivoli og ind i Industriens Hus ved Københavns Rådhusplads, hvor han har sat sig i direktørstolen i DI's fødevaredivision, DI Fødevarer.
Der har han siddet i præcis en uge, da Altinget møder ham til en snak om den nye tjans og udsigterne for branchen.