Ny MRSA-plan: Antibiotika ned med 15 procent

MRSA: Alle partier undtagen Liberal Alliance står bag ny handlingsplan mod svine-bakterien MRSA. Planen betyder, at antibiotikaforbruget i svineproduktionen skal ned med 15 procent. Landbrug & Fødevarer advarer om, at det kan blive svært at komme i mål.

Foto: Colourbox
Lise-Lotte Skjoldan

Alle partier undtagen Liberal Alliance står bag en ny aftale, der skal bekæmpe svine-bakterien MRSA.

Partierne er blevet enige om en fireårig handlingsplan, der blandt andet indeholder initiativer for at reducere antibiotikaforbruget i svineproduktionen med 15 procent. Herudover kommer der hygiejnetiltag, overvågningsprogrammer og et øget internationalt pres for fokus på MRSA.

Fødevareminister Dan Jørgensen (S) glæder sig over, at de fleste partier bakker op om handlingsplanen.

"Antibiotikaresistens er et stort sundhedsmæssigt problem. Derfor er jeg særligt tilfreds med, at der er bred enighed om en markant reduktion af forbruget, så vi i årene fra 2009 til 2018 samlet når op på en reduktion på 30 procent," siger han.

Landbrug & Fødevarer glæder sig også over, at der er bred opbakning til MRSA-handlingsplanen, men advarer om, at kravet om, at landmændene skal bruge 15 procent mindre antibiotika, kan være meget svært at nå.

"Vi kan ikke fra den ene dag til den anden bare lige fjerne hverken fem eller 15 procent af antibiotikaforbruget," siger Claus Fertin, direktør for svineproducenterne under Landbrug & Fødevarer.

Handlingsplanen skal virke de næste fire år og er udarbejdet på baggrund af anbefalinger, som kommer fra en ekspertgruppe, Fødevareministeriet nedsatte i efteråret.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00