Nyt kommissorium mødt med skepsis og undren

KOMMISSION: Efter flere måneders ventetid præsenterede regeringen tirsdag kommissoriet for Natur- og Landbrugskommissionen. Fødevareministeren er tilfreds, men kommissoriet møder kritik fra både socialdemokraten Bjarne Laustsen og oppositionen.
Hverken socialdemokraten Bjarne Laustsen eller oppositionen er umiddelbart tilfreds med det kommissorium, som Natur- og Landbrugskommissionen skal rette sig efter.
Hverken socialdemokraten Bjarne Laustsen eller oppositionen er umiddelbart tilfreds med det kommissorium, som Natur- og Landbrugskommissionen skal rette sig efter. Foto: Colourbox
Per Bang Thomsen

Jeg kunne godt have ønsket mig, at det var blevet bredere, og at vi havde fået fødevareerhvervet mere med. Det er jo det erhverv, som kan generere mange arbejdspladser, og derfor bliver vi nødt til at have mere fokus på det.

Bjarne Laustsen (S)
Medlem af udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Fakta

Kommissionens arbejde:

Kommissionens første opgave består i at udarbejde en samlet status over landbrugets økonomiske situation og tilstanden for den danske natur, vandmiljøet og klimaet. Herefter skal kommissionen arbejde på egentlige anbefalinger, som skal præsenteres for regeringen i første halvdel af 2013. Kommissionen skal komme med konkrete forslag til, hvordan dansk landbrug og natur kan udvikles bæredygtigt både på kort og lang sigt.

Regeringen lægger vægt på, at kommissionen sikrer en åben og inddragende proces, hvor de relevante interesseorganisationer løbende bliver inddraget. Når kommissionens statusredegørelse ligger klar til sommer, vil der blive inviteret til konference/rundbordssamtaler, sådan at offentligheden inddrages.


Kilde: Fødevareministeriet

Så kom det.

Efter flere måneders ventetid præsenterede regeringen tirsdag kommissoriet til den natur- og landbrugskommission, der blandt andet skal udstikke rammerne for fremtidens landbrugssektor i Danmark.

Læs kommissoriet her

0:000:00