Ordførere vil følge op på kritik af landbrugsfonde

FORVALTNINGSSJUSK: Partiernes landbrugsordførere forventer, at der bliver lyttet til Rigsrevisionens kritik af landbrugets fonde. Venstre tager beretningen alvorlig, men forestiller sig kun "justeringer".

Venstre og miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen vil se på, om der er behov for "justeringer" af fondenes arbejde eller ministeriets tilsyn. 
Venstre og miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen vil se på, om der er behov for "justeringer" af fondenes arbejde eller ministeriets tilsyn. 
Sine Riis Lund

Det kan ikke nytte noget, at der er kritik af, at pengene går til de samme, så det mere får karakter af ekspeditionssager, for det er jo ikke meningen med midlerne.

Lise Bech
Landbrugsordfører, Dansk Folkeparti

Beretninger fra Rigsrevisionen skal man altid tage alvorligt, og det gør vi også med denne. Særligt efterspørger Rigsrevisionen mere åbenhed omkring arbejdsgangene i fondene, og derfor har ministeren også iværksat et arbejde.

Jakob Ellemann-Jensen
Politisk ordfører, Venstre

Ulige behandling af ansøgere. Uigennemsigtig uddeling af tilskud. Og uklarhed om, hvorvidt skatteborgernes penge går til de i loven forudsatte formål.

Rigsrevisionen udtalte onsdag en markant kritik af landbrugets fondes måde at forvalte tilskudsmidler på. Og kritikken af Miljø- og Fødevareministeriets rolle som tilsynsmyndighed er ikke mindre skarp. For ministeriet har hverken fulgt op på, om fondene har en ensartet og gennemsigtig sagsbehandling, eller om samfundet får mest muligt ud af tilskudsmidlerne.

Blandt landbrugsordførerne på Christiansborg er der en vis undren at spore over så markant en kritik.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00