Rigsrevision revser Landbrugsstyrelsen for rod i regnskabet

ØKONOMI: EU vil ikke godkende stort regnskab fra Landbrugsstyrelsen, og det er blot et af flere eksempler på en mangelfuld regnskabsforvaltning, lyder kritikken fra Rigsrevisionen. Vi er i gang med at rette op, fortæller styrelsens enhedschef. 

EU-Kommissionen har meddelt Danmark, at man ikke vil godkende regnskabet for Landdistriktsfonden for 2017 på grund af fejl i forvaltningen. Danmark kan ende med et tilbagebetalingskrav på op imod 19 millioner kroner.
EU-Kommissionen har meddelt Danmark, at man ikke vil godkende regnskabet for Landdistriktsfonden for 2017 på grund af fejl i forvaltningen. Danmark kan ende med et tilbagebetalingskrav på op imod 19 millioner kroner.Foto: Lene Esthave
Sine Riis Lund

Rigsrevisionen finder det utilfredsstillende, at Landbrugsstyrelsen ikke har foretaget basale afstemninger ved årsafslutningen og dermed ikke har opdaget fejl og differencer tids nok til at rette dem i regnskabet.

Rigsrevisionen, beretning om revision af statsregnskabet for 2017

Vi er morderligt kede af, når vi bliver underkendt. Det er selvfølgelig noget, vi arbejder på at minimere.

Hans Jørgen Langfrits
Enhedschef i Landbrugsstyrelsen
Fakta
Tilbagebetalingskrav fra EU
  • Danmark modtager cirka 6,9 milliarder kroner årligt i tilskud fra EU’s landbrugs- og fiskerifonde.
  • Landbrugsstyrelsen, Fiskeristyrelsen og Erhvervsstyrelsen administrerer tilskuddene til de danske støttemodtagere på vegne af Europa-Kommissionen.
  • Styrelserne skal sikre, at alle tilskud lever op til EU’s regler. Europa-Kommissionen har mulighed for at give Danmark en underkendelse og dermed kræve en del af tilskuddet tilbage, hvis styrelserne har udbetalt støtte i strid med reglerne, eller hvis styrelsernes kontrol er utilstrækkelig.

Kilde: Rigsrevisionen

Statskassen kan miste millioner af støttekroner fra EU på grund af fejl i forvaltning af regnskabet.

Rigsrevisionen langer ud efter Landbrugsstyrelsen i deres seneste beretning om revisionen af statsregnskabet for 2017.

Blandt andet indeholder beretningen flere sager, hvor Danmark har fået eller har risiko for at få en underkendelse fra EU og dermed skal betale en del af tilskuddet tilbage til EU.

0:000:00