Sass overvejer nye produkter til landbrugets redningsbank

GÆLD: Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen vil kigge på, om der skal nye produkter til Landbrugets FinansieringsBank.
Kort tid efter Henrik Sass Larsen indtrådte som erhvervs- og vækstminister i august, bekendtgjorde han, at landbrugets ve og vel er hans førsteprioritet.
Kort tid efter Henrik Sass Larsen indtrådte som erhvervs- og vækstminister i august, bekendtgjorde han, at landbrugets ve og vel er hans førsteprioritet.Foto: ft.dk
Michael Hjøllund
Fakta
Landbrugets FinansieringsBank

Banken blev oprettet som en del af Bankpakke 5. Banken skal medvirke til at muliggøre en strukturtilpasning og udvikling i erhvervet.

Bankens formål er at yde anlægsfinansiering til landbrug med effektive driftsledere og nye unge landmænd, så strukturtilpasningen genetableres.

Banken har aktuelt mulighed for at yde lån for op til to milliarder kroner.


Kilde: Landbrugets FinansierngsBank (www.lfbank.dk)
Hvis landbruget skal ud af den aktuelle gældsklemme, kræver det, at regeringen tænker kreativt.

Det var beskeden fra erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S), da han onsdag talte ved en konference om fremtidens fødevareproduktion.

Som eksempel, på hvor ministeren vil kigge hen, nævnte han Landbrugets FinansieringsBank.

"Vi skal have kigget på vores forskellige produkter. Det gælder også de produkter, vi tilbyder i Landbrugets FinansieringsBank," lød det fra ministeren.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00