Wammen kræver skrappere landbrugsstøtte-kur

LANDBRUGSBUDGET: EU's landbrugsbudget skal skæres med to procent, lyder det nu fra det cypriotiske formandskab. Langt fra nok, mener europaminister Nicolai Wammen (S), som vil skære endnu mere ind til benet. Men det er urealistisk, vurderer ekspert.
Per Bang Thomsen

Vi ønsker fra dansk side, at der bliver sparet væsentligt mere på landbrugsstøtten og strukturfondsmidlerne end det, der er lagt op til fra Cyperns side.

Nicolai Wammen (S)
Europaminister

EU’s landbrugsbudget skal på benhård slankekur. Det er meldingen fra det cypriotiske EU-formandskab, få uger inden at det samlede EU-budget for 2014-2020 skal forhandles på plads.

Ifølge den opdaterede forhandlingsboks, der blev offentliggjort tidligere på ugen, skal der skæres to procent af landbrugsstøtten, som i dag udgør godt 40 procent af det samlede EU-budget.

Se forhandlingsboksen her

Det vil ifølge netavisen Europolitics.info betyde besparelser på godt syv milliarder euro - svarende til omkring 52 milliarder kroner - i både søjle 1 og søjle 2.

Besparelserne kommer til at indgå som en del af forhandlingerne om den flerårige finansielle ramme, der skal finde sted den 22. og 23. november i år. Men det cypriotiske spareforslag er langt fra nok, lyder det fra den danske europaminister, Nikolai Wammen (S).

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00