"Vi skulle have holdt fast i Pakistani Journal of Medicine"

BIBLIOMETRI: Flere faggruppeformænd er utilfredse med processen omkring den bibliometriske forskningsindikator. Nogle grupper har pumpet deres tidsskriftslister op for at få deres bedste med i niveau 2, siger én formand.
Uffe Laursen
Der er nærmest opgivenhed at spore i stemmen, når man ringer til nogle af de faggruppeformænd, der har tilsluttet sig det seneste forbehold over for arbejdet med niveaudeling til brug for den bibliometriske forskningsindikator.

"Vi er jo med i det her arbejde, fordi vi er blevet bedt om det, og for dog at sikre, at kvaliteten af arbejdet er i orden. Vi har gjort det ordentligt i vores gruppe, men vi er ikke dødlykkelige for resultatet, og jeg kan ikke svare dig på, om det har været umagen værd," lyder det fra professor Ove B. Schaffalitsky de Muckadell, SDU, formand for faggruppe 48, medicin.

"Spørgsmålet er om man overhovedet kan måle forskningskvalitet og bruge det til at fordele forskningsmidler efter. Det er nogle politikere jo overbevist om, at man kan, og man må håbe på, at de har ret, men jeg føler mig ikke overbevist om det," siger professoren, der ikke tror, at forbeholdet får den store betydning.

Han tilføjer, at hele niveauinddelingsprocessen desuden har givet mulighed for strategiske overvejelser, der ikke er i projektets ånd, om hvordan man kan få flest publikationer i niveau 2.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00