Forskningsopråb til politikere og borgere

NYT INITIATIV: I næste uge åbner et nyt initiativ, hvor førende forskere, politikere og erhvervsfolk diskuterer fremtiden inden for to forskningstunge områder: regional bæredygtighed og levende teknologi.
Foto: ISSP
Uffe Laursen

Når nogle mennesker hører om mulighederne, bliver de skræmte. Skal forskerne ikke kende til den frygt?

Mark Bedau
Leder, ISSP
Den danske befolkning og de danske politikere skal have mere viden om og inddrages i den forskningsmæssige udvikling på vigtige videnskabelige områder.

Det mener den amerikanske professor Mark Bedau fra Reed College i Portland, Oregon, leder af Initiativet for Videnskab, Samfund og Politik (ISSP).

ISSP har udspring på Syddansk Universitet og har som overordnet formål at aktivere forskere på globalt plan i formidlingen af de teknologiske og videnskabelige landvindinger, som giver borgere og samfund enorme muligheder i de kommende årtier, men som også - for nogle teknologiers vedkommende - rummer skræmmende perspektiver. 

Første møde på Louisiana
ISSP holder i næste uge sit første møde, hvor danskerne kan møde forskere, politikere og erhvervsfolk. Det sker på kunstmuseet Louisiana i Humlebæk, hvor de to emner, der skal diskuteres, er regional bæredygtighed og levende teknologi.

0:000:00